Mesaj gönder
Haberler
Evde > Haberler > Şirket Haberleri Shrink Sleeve Hakkında Bilgi
Etkinlikler
Bizimle İletişim
86-027-83991169
Şimdi iletişime geçin

Shrink Sleeve Hakkında Bilgi

2023-06-19

Son şirket haberleri Shrink Sleeve Hakkında Bilgi

Shrink Sleeve, etiket endüstrisindeki en hızlı büyüyen segmentlerden biridir.Şirketler ambalajlarını yeniden tasarlamaya devam ettikçe ve daha keskin, estetik açıdan daha hoş tasarımlara olan talep artmaya devam ettikçe, daha fazla şirket geleneksel basınca duyarlı etiketlerini shrink sleeve etiketlere dönüştürüyor.Daralan makaronlar, şirketlere tasarım açısından daha fazla esneklik sunar ve ürünleri rekabetin geri kalanından farklı kılar.

 

PVC ve PETG nedir?

Polivinil klorür (PVC) ve Polietilen Tereftalat Glikol modifiyeli (PETG) yaygın olarak kullanılan iki büzülme manşon malzemesidir.

PVC – Kontrolü en kolay, genellikle en uygun maliyetli ve iyi bir sürtünme direnci sunar.Birim maliyeti daha düşüktür ve bazı uygulamalarda PETG'den daha iyi çalışır.İki tür PVC vardır - yüksek büzülme PVC ve standart PVC.

PETG – En iyi sürtünme direncini sunar, en yüksek büzülme yüzdesine sahiptir ve kolayca geri dönüştürülebilir.Aynı zamanda daha kararlıdır ve kullanıma hazırdır.Daha fazla müşteri, daha kolay bulunabildiği için PVC yerine PETG'yi tercih ediyor.

PLA – Polilaktid veya Polilaktik asit (PLA bir asit olmadığı için yanlış bir addır), (PLA) yenilenebilir kaynaklardan yapılmış biyolojik olarak parçalanabilen bir termoplastiktir.PLA'nın biyolojik olarak parçalanabilir olması son yıllarda popülaritesini artırmış ve baskılı shrink sleeve etiket kullanımının yanı sıra, PLA gevşek dolgulu esnek ambalaj malzemesi olarak da kullanılmaya başlanmıştır.

EPS Köpük – Genişletilmiş Polistiren (EPS), geri dönüştürülebilir bir termal plastik malzemedir.Hafif bir malzeme olmasına rağmen EPS, hafifliği nedeniyle mekanik olarak nispeten güçlüdür ve ısıya karşı yüksek bir dirence sahiptir, bu da onu mükemmel bir yalıtkan yapar.EPS, olağanüstü form uyumlu ürün koruması sunar.

 

SHRINK SLEEVE UYGULAMA SÜRECİ

Manuel – Bu süreçte, özel baskılı shrink sleeve etiketleri, shrinkleme işleminden önce kaplara manuel olarak uygulanır.Bu yöntem, kısa çalışmalar ve örnek prototip programları için idealdir.

Otomatik - Otomatik bir uygulama süreci aracılığıyla, konveyörler ve diğer çeşitli makineler,ısıyla daralan filmmalzemeyi kapların üzerine yerleştirin ve ardından bunları, daralan makaronların oluşturduğu form uyumu için ısıyla daralan alandan geçirin.

 

KOLLU TİP

Şeffaf – Üzerine baskı yapılabilen ancak aksi halde kabın içini ve şeffaf bir kap ise içindekileri gösterecek olan yarı saydam bir kılıf.Ürününüzü sergilemek istiyorsanız, bu tür büzme kılıfı idealdir.

Beyaz – Kaba uygulanan büzülme manşonu, beyaz opak bir filmdir.Hâlâ yazdırılabilir olan bu tip kılıf, uygulanan kabın alanının beyaz olduğu izlenimini verecektir.

 

SHRINK MANŞONLAR İÇİN PEFORASYONLAR

Yok – Daralan maşonunuzda delik olmayacak, seçilen etiket türü için sağlam bir etiket olacaktır.

Dikey – Büzülme manşonunun kolayca yırtılmasını sağlayacak dikey delikler olacaktır.Bu delik genellikle güvenlik contalarında bulunur ve tamamen çıkarılabilir kurcalamaya karşı korumalı bir bant oluşturmak için yatay deliklerle birlikte kullanılabilir.

Yatay – Bu tür perforasyon, büzülme manşonunun kurcalanmaya karşı korumalı bant gibi bir kısmının, etiketin geri kalanına zarar vermeden kolayca çıkarılmasını sağlar, böylece ürün kimliğiniz inceliğini korur.Bu aynı zamanda, bir ürünü satın alırken müşterilere ürünün değiştirilmediğini bilmeleri için gönül rahatlığı sağlar.

T-Perforasyon – Delik, kurcalamaya karşı "kolay çıkarılabilen" bir bant olarak kullanılır.

 

Yazdırma Yöntemleri

Isıyla Daralan etiket filmleri, baskı yapıştırma için ön işlem gerektirmez, ancak mürekkep sistemi seçimi önemlidir.

· Gravür baskı, karmaşık tasarımları yazdırmanıza olanak sağladığı için yaygın olarak kullanılmaktadır.Etil asetat ve alkol karışımlarıyla inceltilmiş ispirto ester mürekkepleri gerektirir.

· Fleksografik baskı başka bir seçenektir.Solvent bazlı mürekkepler, etil asetat ve alkol karışımlarıyla inceltilmiş farklı mürekkep reçineleri gerektirir.Su veya UV bazlı mürekkepler, baskıdan önce filme korona uygulandıktan sonra doğrudan film yüzeyine uygulanır.

· Döner ofset baskı, baskıdan önce filmi korona işleminden geçirdikten sonra, yüksek hızlı çıktıda yüksek kaliteli çözünürlük ve düşük işletme maliyetleri sağlayan, esasen su ve alkolden oluşan macun UV mürekkepleri kullanır.

· Dijital baskı, fotoğraf kalitesinde görüntüler kullanır ve prototipler ve kısa vadeli projeler için ideal bir süreçtir.Mürekkebin yapışması için özel kaplamalar gerektirir.

· Kurutma İşleminin sakıncası yoktur.Sıcaklık ayarları, yazdırma hızına ve kurutma bölgesinin uzunluğuna bağlıdır.

 

Boru Şekillendirme

Boru şekillendirme söz konusu olduğunda, shrink-sleeve ve roll-sleeve işlemleri farklılık gösterir.Rulo manşon işleminde, tüp, rulo beslemeli bir mandrel üzerinde oluşturulur ve sıcak eritme, solvent, ısı çubuğu veya lazer işlemleriyle birleştirilir.Tüp doğrudan etiketleme hattında oluşturulur.Shrink-sleeve işleminde, boru dikişin yapıştırılmasıyla veya ultrasonik kaynakla oluşturulabilir, ancak daha hızlı işleme hızı nedeniyle yapıştırma yaygın olarak tercih edilir.

Shrink-sleeve işlemi için en iyi yapıştırıcı-çözücü karışımı şunlara bağlıdır:

· Solvent uygulaması/makine

· Hız, solvent miktarı vb. gibi üretim hattı parametreleri.

· Polimer

· Film sıcaklığı, solvent ve ortam sıcaklığı

 

Shrinkleme Süreci

Büzülme işlemi bir dizi faktör tarafından kontrol edilebilir:

· Tüneldeki kızılötesi radyasyonun ışın sıcaklığı

· Sıcak hava tünelleri için sıcak hava akışı

· Buhar tünelinde buhar akışı

· Buhar tünellerinde en iyi büzülme sonuçları için maksimum ~90°C [210°F] öneririz

HUBEI HYF PACKAGING CO., LTD., 2005'ten beri profesyonel bir ısıyla daralan plastik film üreticisidir ve PETG shrink film, PVC shrink film ve PLA film ürünlerinde uzmanlaşmıştır.Fabrikamızı ziyaret etmeye hoş geldiniz!

Sorgularınızı doğrudan bize gönderin.

Gizlilik Politikası Çin İyi Kalite Shrink Film Ruloları Tedarikçi. Telif hakkı © 2017-2024 shrinkfilmroll.com . Her hakkı saklıdır.