Mesaj gönder
Haberler
Evde > Haberler > Şirket Haberleri POLİLAKTİK ASİT (PLA)-GERÇEKTEN ÇEVRE DOSTU MU?
Etkinlikler
Bizimle İletişim
86-027-83991169
Şimdi iletişime geçin

POLİLAKTİK ASİT (PLA)-GERÇEKTEN ÇEVRE DOSTU MU?

2023-02-09

Son şirket haberleri POLİLAKTİK ASİT (PLA)-GERÇEKTEN ÇEVRE DOSTU MU?

bizim okuyunPLA biyoplastikleriNasıl üretildiği, PLA'nın çevresel ve ekonomik avantajları ve döngüsel ekonomiye nasıl uyduğu da dahil olmak üzere PLA malzemesi hakkında her şeyi öğrenmek için kılavuz.

 

Polylactic Acid (PLA)

 

PLA

 

PLA biyoplastikleri nelerdir?

 

Polilaktik asit (PLA), yenilenebilir biyokütleden, genellikle mısır, şeker kamışı veya şeker pancarı küspesi gibi fermente bitki nişastalarından elde edilen bir polyesterdir.PLA biyoplastiklerinin türetilmiş plastiklere göre çevresel avantajları ölçülebilir ve önemlidir.

 

PLA nasıl üretilir?

 

 

PLAlaktik asit ve propilen glikolden yapılmış bir polyesterdir (bir ester grubu içeren bir polimer).Laktik asit, kontrollü koşullar altında bir karbonhidrat kaynağının bakteriyel fermantasyonu ile üretilebilir.Endüstriyel ölçekte laktik asit üretiminde, karbonhidrat kaynağı mısır nişastası, manyok kökü veya şeker kamışı olabilir, bu da süreci sürdürülebilir ve yenilenebilir kılar.Ek olarak, sap, saman, kabuk gibi tarımsal ürünlerin kendileri ve yapraklar gibi bitki artıkları işlenebilir ve alternatif karbonhidrat kaynakları olarak kullanılabilir.Fermente edilemeyen kalıntılar, fosil yakıt türevi hidrokarbonların kullanımını azaltmak için ısı kaynağı olarak kullanılabilir.

 

PLA'nın Çevresel Avantajları

 

PLA, geleneksel plastiklere göre daha çevre dostu bir plastik seçeneğidir.Bunun nedeni, PLA'nın ticari kompostlama koşulları altında 12 haftada biyolojik olarak parçalanabilmesi, oysa geleneksel plastiklerin parçalanması ve sonunda mikroplastikler üretmesi yüzyıllar alabilir.

PLA'nın üretim süreci de geleneksel plastiklerden daha çevre dostudur.Araştırmalara göre PLA üretimiyle ilişkili karbon emisyonları, geleneksel plastiklere göre yüzde 80 daha düşük.

PLA geri dönüştürülebilir çünkü bir termal depolimerizasyon işlemi veya hidroliz yoluyla orijinal monomerlerine parçalanabilir.Sonuç olarak, monomer solüsyonu saflaştırılabilir ve herhangi bir kalite kaybı olmadan sonraki PLA üretiminde kullanılabilir.

 

PLA'nın dezavantajları

 

PLAbirçok avantajı olduğu gibi bazı dezavantajları da vardır.Bunlar, ekinlerin yetiştirilmesi ve kimyasal gübre kullanımından çok, toprak ve su üzerindeki çevresel etkiyi içerir.

Ek olarak, PLA plastik ambalaj, üretim sürecinde gerekli adım sayısı nedeniyle geleneksel plastik ambalajdan daha pahalı olabilir.Bununla birlikte, PLA daha geniş çapta kullanılabilir hale geldikçe, ölçek verimliliği devreye giriyor, bu da maliyetlerin azaltılabileceği anlamına geliyor.

PLA biyoplastiklerinin üretiminin gıda fiyatları veya bulunabilirliği üzerinde çok az etkisi vardır veya hiç etkisi yoktur.Ve bitkiden toprağa gerçek bir geri dönüşüm seçeneği sağlar.

Sorgularınızı doğrudan bize gönderin.

Gizlilik Politikası Çin İyi Kalite Shrink Film Ruloları Tedarikçi. Telif hakkı © 2017-2024 shrinkfilmroll.com . Her hakkı saklıdır.