Mesaj gönder
Haberler
Evde > Haberler > Şirket Haberleri PVC veya PETG: Efsaneleri Yıkmak
Etkinlikler
Bizimle İletişim
86-027-83991169
Şimdi iletişime geçin

PVC veya PETG: Efsaneleri Yıkmak

2022-12-12

Son şirket haberleri PVC veya PETG: Efsaneleri Yıkmak

PVC Shrink FilmlerHindistan ambalaj endüstrisini en uzun süre yönetti.Bununla birlikte, PVC ile ilgili birçok sorun nedeniyle, potansiyel olarak PVC'nin yerini alabilecek ve üstün bir seçim haline gelebilecek alternatif bir malzeme bulma ihtiyacı hissedildi.

Piyasada birkaç farklı polimer piyasaya sürüldü ve test edildi, ancak çok az başarı elde edildi.Nihayet, PET-G, ambalaj endüstrisinin bugüne kadarki en iyi shrink sleeve'i bulmuş olması umuduyla doğdu.

Ancak bazı sorular cevapsız kalıyor:

PVC'yi tamamen değiştirmek pratik ve hatta mümkün mü?

PVC gerçekten tamamen kötü ve PET-G tamamen iyi mi?

PETG Shrink Filmler, PVC Shrink Filmler ile aynı kaliteyi ve bitişi sunabilir mi?

Şirketler, her tür, şekil ve boyuttaki konteyner için PET-G ambalaj malzemesini kullanacak kaynaklara, bilgi birikimine ve altyapıya sahip mi?

Bu makale aracılığıyla, PVC ve PET-G hakkındaki bazı yaygın mitleri yıkmayı ve her iki malzemeye ilişkin nesnel ve pratik bir anlayış sağlamayı hedefliyorum;işletmeniz için doğru seçimi yapabilmeniz için kullanımları, faydaları ve tuzakları.Başlayalım!

PVC NEDİR?

Polivinil Klorür veya PVC%57 klor ve %43 karbon içeren, en uyumlu ve yaygın olarak kullanılan sentetik plastik polimerlerden veya büzülme filmlerinden biridir.PVC yurt içinde dökme olarak üretildiği için kolayca erişilebilir.PVC Shrink filmler, RIGID PVC filmler olarak bilinir.Plastikleştiriciler (ftalatlar) içermezler ve kimyasal liç sorunlarını ortadan kaldırırlar.

PVC SHRINK FİLM KULLANIM ALANLARI

PVC'den mamul shrink filmler, kozmetik ve gıda ürünleri için HDPE kaplar başta olmak üzere her türlü shrink tünel ve kap malzemelerinde yaygın olarak kullanılmaktadır.Tam gövdeli bir büzülme kılıfı olan PVC, ürünleriniz için en iyi ambalajın tasarlanması söz konusu olduğunda ek alan ve çeşitli pratik faydalar sunar.

PVC SHRINK FİLMLERİN FAYDALARI

· PVC büzülme filmleri, düzenleyici kurumlar tarafından belirtildiği şekilde, ürüne özgü önemli ayrıntıların son kullanıcıya iletilmesine yardımcı olur.

· PVC büzülme filmleri, kap kapaklarına takıldığında, içeriği tağşişten koruyan ve hatalı uygulama olasılığını azaltan, kurcalamaya karşı dayanıklı bir yalıtım sağlar.

· Bu filmler, belirli kap şekillerine uyacak şekilde özel olarak üretilmiş, önceden oluşturulmuş film bantlarının bütünsel bir tasarım görünümünü sağlayarak hayatı kolaylaştırır.Kolaylıkla kullanılabilen 360°'lik bir görünüm sayesinde, özel bir tasarıma gerek yoktur.

PETG NEDİR?

Halk arasında PETG veya PET-G olarak adlandırılan,Polietilen Tereftalat Glikol, üstün esnekliği ile tanınan bir tür termoplastik polyesterdir.PET-G son derece uzun ömürlüdür ve kimyasallara karşı dirençlidir, bu da onu çeşitli üretim süreçleri için mükemmel bir seçim haline getirir.

PETG SHRINK FİLMLERİ VE PVC TARTIŞMASI

Daha önce de belirtildiği gibi, Shrink PETG, iki ana sorun nedeniyle PVC'ye alternatif olarak yaratıldı -

DÜŞÜK BÜZÜLME:PVC'nin yalnızca %50-60'a kadar TD çekmesi vardır, bu da belirli şişe şekillerini paketlerken çiçeklenme etkisine neden olabilir.PETG, %70-80 arasında çok daha yüksek bir çekme yüzdesi sunarak onu daha akıllı bir seçim haline getirir.

ÇEVREYE YÖNELİK TEHDİTLER:PVC doğru şekilde bertaraf edilmediğinde ve çöplüklere atılmadığında veya yakıldığında klor içeriği nedeniyle tehlikeli kanserojen gazlar ve dioksin açığa çıkarır.Bunlar, önümüzdeki yıllarda ciddi çevre ve sağlık sorunları oluşturmaktadır.

Bu nedenle, PVC günümüzde kullanımda en 'SORUNLU' plastik malzeme olarak kabul edilir.

PETG, PVC'YE DAHA İYİ ALTERNATİF Mİ?MİTLERİ KIRMAK

1. Basılı PVC atıkları kolayca geri dönüştürülebilirborular, pencere çerçeveleri, kablo izolasyonu, zemin kaplamaları, çatı kaplama levhaları vb. gibi birden fazla uygulama ile. Basılı PET-G atıklarının geri dönüştürülmesi zordur ve çok fazla uygulaması yoktur.Çoğunun tamamen yakılması gerekiyor.

GÖTÜRMEK:PVC toplanır ve uygun şekilde bertaraf edilirse, PVC hurdalarını geri dönüştüren şirketlere yüksek değer kazandırabilir.

2. PETG, Klorsuzdur, ancak az sayıda kap malzemesi içeren bir büzülme filmi kadar iyi çalışmaz.

GÖTÜRMEK:Her türlü PVC manşon PETG ile kolayca değiştirilemez.Bu nedenle PETG, genellikle sanıldığı gibi mükemmel bir çözüm veya PVC'nin yerine geçmez.

3. Küçülen PETG karmaşık bir süreçtir,özellikle karmaşık olmayan küçültme tüneli altyapısına erişiminiz varsa.

GÖTÜRMEK:PETG Shrink Sleeve'lere geçmek kolay değildir ve ağır ek yatırımlar yapmanızı gerektirebilir.

4. Hindistan'da yaygın olarak Shrink PVC üretimi vardır.PET-G ise ya ithal ediliyor ya da sadece birkaç büyük film yapımcısı tarafından yapılıyor.

GÖTÜRMEK:PVC'den PETG'ye geçiş yerel ve yerel ekonomiyi olumsuz etkileyebilir.

5. Özel buhar tünellerine ve bazı durumlarda çok aşamalı sıcak hava tünellerine duyulan ihtiyaçPET-G shrink filmleri doğru bir şekilde sarmak, onu pahalı ve pek popüler olmayan bir seçenek haline getirir.En gelişmiş altyapıda bile PET-G'nin performansında PVC'ye kıyasla sınırlamalar olabilir.

Çoğu zaman, sıcak hava tünellerinde PETG kullanıldığında, HDPE veya PP kabı, manşon kabın üzerine çekilmeden önce genişler.Konteyner normal sıcaklığa ve normal boyutuna döndükten sonra, manşon ile konteyner duvarı arasında hava cepleri oluşur.

Tam tersine, PVC esnektir ve basit bir sıcak hava tünelinde bile kabın şekline uyum sağlar.Harika sonuçlar verir ve yeniden işleme veya reddi azaltır.

GÖTÜRMEK:PVC büzülme filmleri, bir PET-G büzülme filmine kıyasla çoğu kapta büzülmek için zahmetsizdir.Ayrıca, işi hızlı bir şekilde yapan, enerji açısından verimli ve uygun maliyetli seçimlerdir.

6. Hindistan'daki çoğu küçük ve orta ölçekli işletmenin temel küçültme tünellerine erişimi varPVC daralan makaronların uygulanması için.Diğer malzemelere geçmek, bu şirketlerin kolayca elde edilemeyen daha gelişmiş teknoloji ve altyapıya büyük yatırım yapması gerektiği anlamına gelir.

GÖTÜRMEK:PVC shrink filmler barizdir ve bazen mümkün olan tek seçenektir.

7. İnce cidarlı kapları etiketlemek için PETG kullanırkenveya boş olan kapları önceden etiketlemek için doğru büzülme koşullarını korumak çok önemlidir.Aksi takdirde etikette ve kapta büyük bozulmalar olabilir.

GÖTÜRMEK:PETG'nin büzülme kuvveti, bükülmelere yol açabilecek şekilde daha yüksektir.

PET-G PVC'NİN YERİNİ ALABİLİR Mİ?

PET-G'nin daha yüksek çekme, dayanıklılık ve kimyasallara karşı dayanıklılık gibi çeşitli avantajları vardır.Ambalaj ihtiyaçları için shrink sleeve seçimi olarak en iyi adaylardan biri olduğu şüphesizdir.Ancak, şimdi PETG'ye doğru büyük bir kayma olduğu için, görmezden gelemeyeceğimiz başka bir sorun daha ortaya çıktı.

KARIŞIK ATIKLARIN GERİ DÖNÜŞÜMÜ

Düzenli depolama sahalarımıza ulaşan atık, PVC ve PETG karışımıdır.PVC kolayca geri dönüştürülebilse de PETG atıkları geri dönüştürülemez ve bu da geri dönüşümle uğraşan şirketler için kullanışlılığını azaltır.PVC ve PETG atıklarını ayırmak daha da zordur.

PVC yakmak zararlı ama PETG yakmak da iyi ve faydalı değil.

Öyleyse PETG, her durumda iyi çalışmadığı, bozulmalara yol açabileceği ve teknoloji ve altyapıya daha yüksek düzeyde yatırım gerektirebileceği düşünüldüğünde, Hindistan'daki PVC talebini tamamen ikame etme kabiliyetine sahip mi?Sadece zaman gösterecek.

PVC VE PETG'İN DİĞER ALTERNATİFLERİ

OPS (Yönlendirilmiş Polistiren):Japonya'da yaratılan OPS, PVC ile aynı esnekliği sunar, ancak ithal bir ürün olduğu ve sürekli soğutma gerektirdiği için maliyeti çok daha yüksektir.PVC kullanmak istemeyen veya PETG filmlerin sunduğundan daha üstün performans arayan firmaların tercihi olmaktadır.

LD-PET (Düşük Yoğunluklu Polietilen Tereftalat):LD-PET, aynı düzeyde çok yönlülük sunarken OPS'den daha düşük maliyetlidir.Verim PETG ve PVC'den daha yüksektir ve daha az plastik kullanımı ile 1.1 yoğunluğa sahiptir.LD-PET performansının PVC ile eşdeğer olduğu gözlemlenmiştir.

SONRAKİ PETG:Bu, sıcak hava tünellerinde istenmeyen hava cepleri oluşturmadan HDPE/PP kaplarda iyi işlev görmesi için oluşturulmuş gelişmiş bir PETG'dir.Normal PETG'den daha iyi performansa sahiptir.Mükemmel performans sağlamak için NEXT PETG, değişen hava koşullarında denemelere tabi tutulmalıdır.

ROSO (Kolda Sarma):ROSO, rulo beslemeli PP bazlı bir shrink filmdir.Büzülme oranı sınırlıdır ve sadece belirli koşullarda kullanılabilir.

PLA (Polilaktik Asit):Bu shrink film tamamen plastik içermez ancak pahalı olduğu için yaygın olarak kullanılmaz.Şeker kamışı veya mısır nişastasından yapılır ve %100 biyolojik olarak parçalanabilir.

COC (Döngüsel Olefin Kopolimeri):Bu, Poliolefin bazlı bir büzülme kılıfıdır.Ayırt edici faktör, yoğunluğu 1'den düşüktür ve yüzdürme yöntemiyle geri dönüşüm sırasında kolay ayrışma için genellikle 1+ yoğunluğa sahip büzülme kılıfları için idealdir.Ancak kolay bulunmaz ve maliyeti de yüksektir.

ÇÖZÜM:

Açıkçası, hangi daralan makaron seçeneğinin en iyi olduğu veya hangisinin diğerinden daha üst sıralarda yer aldığına karar vermek için henüz çok erken.Ancak, saatin ihtiyacı var olan sorunları anlamaktır.

Umuyorum ki Hükümetimiz ve ambalaj bilim adamlarımız er ya da geç çevremizi koruyan ve ambalaj endüstrisinin sürekli değişen ve gelişen ihtiyaçlarını destekleyen en uygulanabilir çözümleri bulacaktır.

Ama o zamana kadar, İYİ BİR ŞEKİLDE AYIRMAK, İMHA ETMEK, TOPLAMAK VE GERİ DÖNÜŞÜMÜ yapmak hepimiz için çok önemlidir.Unutmayın, Sorun plastik değil, bertaraf edilmesidir.

PVC ve PET-G tartışması hakkında ne düşünüyorsunuz?Aşağıdaki yorum bölümünde bana bundan bahsedin.

Daralan makaronlar hakkında daha fazla bilgi için bana ulaşmaktan çekinmeyin; sorularınızı yanıtlamaktan veya ihtiyaç duyduğunuz doğru bilgileri toplamaktan memnuniyet duyarım.

Sorgularınızı doğrudan bize gönderin.

Gizlilik Politikası Çin İyi Kalite Shrink Film Ruloları Tedarikçi. Telif hakkı © 2017-2024 shrinkfilmroll.com . Her hakkı saklıdır.