Mesaj gönder
Haberler
Evde > Haberler > Şirket Haberleri PLA nedir?
Etkinlikler
Bizimle İletişim
86-027-83991169
Şimdi iletişime geçin

PLA nedir?

2022-12-20

Son şirket haberleri PLA nedir?

PLA nedir?

PLA, performans ve çevresel etki açısından geleneksel polimerlerle rekabet eden ilk yenilenebilir polimerlerden biri olan %100 iki kaynaklı ve biyolojik olarak parçalanabilir!PLA, üç kat daha az CO2 emisyonu saldığı ve halihazırda piyasada olduğu için plastiği gezegenle çok iyi bir şekilde bağdaştırabilir.İşte bu biyoplastik hakkında bilmeniz gereken her şey.

 

Bilenler için polilaktik asit

 

PLA kısaltması gelirpolilaktik asit.

Kimyager Théophile-Jules Pelouze, PLA'yı ilk kez 1845'te sentezledi. 1954'te kimya şirketi Dupont, endüstriyel bir sentez işleminin patentini aldı.15 önemli tarihte plastiğin tarihi hakkında bilgi edinin.1960'larda ve 70'lerde bupolimerfizyolojik koşullar altında bozunabileceği için biyomedikal uygulamalarda kullanılmıştır..Çünkü PLA'lartoksik olmayan ve biyouyumlu, genellikle sürekli ilaç salınımı için biyolojik olarak parçalanabilen dikiş ipleri ve implantlar yapmak için kullanılır.

1990'larda PLA diğer kullanımlara doğru genişledi.Cargill şirketi, yüksek moleküler ağırlıklı PLA'yı sentezlemesine izin veren bir halka açma polimerizasyonu (ROP) süreci geliştirdi.PPLA) endüstriyel ölçekte (pelet şeklinde satılır).Mekanik özellikleri ve biyolojik olarak parçalanabilirliği sayesinde PLA, PET ve polistiren gibi biyolojik olarak parçalanamayan polimerlerin yerini alabilir.

Araştırmacılar o zamandan beri PLA tasarlamanın ve belirli uygulamalar için formülasyonlar oluşturmanın daha da iyi yollarını keşfettiler.

 

PLA: biyolojik kaynaklı ve biyolojik olarak parçalanabilir bir biyoplastik!

What is PLA?

PLA bir biyoplastiktirbu hem biyolojik kaynaklı VEbiyolojik olarak parçalanabilir, oysa çoğu biyoplastik ya biyolojik kaynaklıdır VEYA biyolojik olarak parçalanabilir, ancak nadiren her ikisi birden!

PLA olarak sınıflandırılır%100 biyolojik kaynaklı plastik: Mısır veya şeker kamışı gibi yenilenebilir kaynaklardan yapılmıştır.Şeker veya nişastanın fermente edilmesiyle elde edilen laktik asit daha sonra laktit adı verilen bir monomere dönüştürülür.Bu laktit daha sonra PLA üretmek için polimerize edilir.

PLA ayrıca kompostlanabildiği için biyolojik olarak parçalanabilir.Bununla birlikte, kompostlanabilirliği yakın zamana kadar sınırlıydı, çünkü sürekli yüksek sıcaklıklar gerektiriyordu, yani sadece kompostlanabiliyordu.endüstriyel bitkiler.Ayrıca, parçalanması için geçen süre, yalnızca sınırlı miktarda PLA (ve dolayısıyla az sayıda biyolojik kaynaklı bileşen) içeren ince filmler üretmek için kullanılabileceği anlamına geliyordu.sayesinde bu sorun artık tamamen ortadan kalktı.Evanesto®, PLA açısından zengin plastiklerin elde edilmesini sağlayan ilk katkı maddesiOK HOME sertifikasıTüv Avusturya organizasyonundan.Bu katkı maddesi, mikroorganizmalarınorganik gübrePLA'yı daha hızlı ve kolay bir şekilde özümsemek, plastik ambalaj ve ürünlerin (sert olanlar bile) eklenebilir olmasını sağlamakev kompostlarıyiyecek artıkları ve diğer türlerle birliktebiyolojik atık.

Büyüyen bir uygulama alanı!

PLA reçineleriplastik endüstrisinin mevcut araçlarında büyük ayarlamalar yapılmadan kullanılabilir: artık tüm sektörün PLA kullanabileceği anlamına gelen önemli bir avantaj.

PLA, oda sıcaklığında şeffaf ve sert bir polyesterdir ve onu şu anda piyasada bulunan diğer kompostlanabilir ve biyolojik kaynaklı reçinelerden ayırır.PLA, cama benzer şeffaf ve parlak bir görünüme sahiptir, üzerine baskı yapılması kolaydır, yağlara ve birçok organik bileşik ve çözücüye karşı dayanıklıdır ve polistiren gibi ara bariyer özelliklerine sahiptir.Bu nedenle PLA, birçok uygulamada fosil bazlı ürünlerin yerini alabilir.

PLA'nın gıda ile kullanımı güvenli olduğu için en çok bu sektörde (torba, saksı, kapsül, ambalaj, çay poşeti vb.) bulunur.Ancak giderek daha çeşitli uygulamalara doğru genişliyor: evde (zemin ve duvar kaplamaları, perdeler, korumalar, tekstil ürünleri, çöp torbaları, elektrikli süpürge torbaları, oyuncaklar, elektronik aletler, mendiller, bebek bezleri vb.), elektronik (akıllı telefon koruması, bilgisayarlar), çeşitli paketleme türleri, hijyen (mendiller, çocuk bezleri), tarım (tencereler, filmler, streç, klipsler, vb.), arabalar (gösterge panoları, süsler) ve endüstri (poli çantalar, kabarcıklar, balonlu ambalajlar vb.) .

PLA hızla en yaygın filament haline geldi3 boyutlu baskı.PLA'nın biyolojik olarak parçalanabilirliği3D baskının ruhuna mükemmel bir şekilde uyar (kesin minimumda üretim, talep üzerine, onshoring).Ek olarak, 3D baskı filamentleri, termal ve mekanik özelliklerinden dolayı genellikle PLA'dan yapılır.

Gelecek PLA'ya ait

Güçlü talebin etkisiyle,biyoplastik pazarıartmaya devam ediyor ve 2025 yılına kadar yılda %10 ila 15 arasında büyümesi bekleniyor (ve iyi haber şu ki,insan veya hayvan yemi üretimi ile rekabet etmeyecektir.).PLA %100 biyolojik kaynaklıdır ve biyolojik olarak parçalanabilir, performans ve çevresel etki açısından geleneksel polimerlerle rekabet eden ilk yenilenebilir polimerlerden biri!Bu nedenle üretimi 2001 yılından itibaren artarak devam etmiştir.

Şu anda iki ana küresel PLA üreticisi var:NatureWorks LLCVeToplam Corbion PLA.Bu pazar büyümesine yanıt vermek için, 2017 yılında Total ve Hollandalı şirket Corbion (bir laktik asit uzmanı) tarafından oluşturulan ortak girişim Total Corbion PLA, 2018 yılında Luminy® markası altında yeni bir PLA serisinin üretimine başladı. Tayland Rayong'daki fabrikasında (yılda 75.000 ton isim levhası kapasitesine sahip) GDO'suz şeker kamışından yapılıyor.Total Corbion PLA ayrıca 2024 yılında Fransa'daki Grandpuits tesisinde üretime başlamayı planlıyor (yılda 100.000 ton isim levhası kapasitesi).

Bu alanda başka şirketler de ortaya çıkıyor: Asya'da ortak girişim Anhui BBCA & Galactic (yıllık 40.000 ton kapasiteli);2024 yılına kadar 100.000 ton üretmeyi planlayan PLA NEO Futurroqui, PLA ZERO (Güney Amerika merkezli) gibi.Bu, önümüzdeki dört yıl içinde şirketlerin birçok pazarın ihtiyaçlarını karşılamaya yetecek kadar yılda 600.000 ton PLA üretebileceği anlamına geliyor.

Yararlı plastikten kaynaklanan kirlilikle mücadele için etkili bir çözüm

 

Bazı durumlarda plastiği değiştirmek zor.Bu gözlem, Fransa'daki Vatandaşların İklim Sözleşmesi tarafından paylaşılmaktadır ve “birçok ürün için sağlık nedenleriyle veya ürün kalitesini sağlamak için ambalajlama gerekli olmaya devam etmektedir” ifadesini kullanmıştır.kompostlanabilir plastikve dolayısıyla PLA, gezegeni korurken plastik kullanmaya devam etmemizi sağlayacak bir alternatif.

Haziran 2020'de, Yurttaşların İklim Sözleşmesi “kullanımını teşvik etmek için mekanizmalar oluşturulmasını tavsiye etti.kompost haline getirilebilen biyolojik kaynaklı malzemelerve hatta - zamanla - tamamen biyolojik olarak parçalanır.

Bu makaleyi okumadan önce PLA hakkında bilgi sahibi olmasanız da, çok yakında onu her gün kullanmanız (ve gübrelemeniz) muhtemeldir!

Sorgularınızı doğrudan bize gönderin.

Gizlilik Politikası Çin İyi Kalite Shrink Film Ruloları Tedarikçi. Telif hakkı © 2017-2024 shrinkfilmroll.com . Her hakkı saklıdır.